ŞANLIURFA’DA YÖRESEL MUTFAKLARI YAŞATMA PROJESİ

Şanlıurfa’nın zengin mutfak kültürünü yaşatmak ve turizm sektöründe yöresel yemeklerin yapımı ve sunumunu sağlayacak aşçı ve aşçı yardımcılarının yetiştirilmesine yönelik başlatılan proje kapsamında tanıtım etkinliği düzenlendi. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde ŞURKAV, Çevre Koruma Vakfı ve İŞKUR işbirliği ile uygulanan, üyemiz Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin destek verdiği 15 kursiyerin katıldığı “Yöresel Ev Yemeklerinin Yaşatılması Projesi” kapsamında hazırlanan yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı. Kültür Evinde gerçekleşen sunuma, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ŞURKAV Başkanı Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, ŞURKAV Müdürü Şükrü Üzümcü, Taşpakon üyeleri Güdapafed Başkanı Aziz Suveren, Şapader Başkanı Yılmaz Ede ve turizm firmaları ile otellerin temsilcileri katıldı. Üyemiz Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şef Hatice İnan gözetiminde kursiyerlerin hazırladığı 50’den fazla yöresel yemeğin sunumu yapıldı. Şanlıurfa Valiliği’ne, ŞURKAV’a, İŞKUR’a, Çevre Koruma Vakfı’na, desteklerinden dolayı bağlı federasyonumuz Güdapafed’e, üyemiz Şapader’e, emek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

20994039_1290923627703356_8617510950930652357_n

21032318_1290923447703374_1869545194012367912_n

21032745_1290923694370016_7733626574335591819_n

20915129_1290923587703360_8191164961930552004_n

20915306_1290923664370019_721574675873012649_n

20915406_1290923467703372_3730209327617568984_n

20952972_1290923501036702_6602618912684088162_n

20953105_1290923567703362_5105763583709088602_n

20953287_1290923561036696_4404706654859764774_n

 

20953771_1290923491036703_6009882277488969605_n

20953954_1290923697703349_3769056097007391457_n

X

Pin It on Pinterest

X