blogger4 blogger4 blogger4 blogger4

  • Ana Sayfa
  • Haberler
  • Hakkımızda
  • Projelerimiz
  • İletişim
TAŞPAKON

PROJELERİMİZDEN


BAZILARI


ok
EBA

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI


tarafından oluşturulan, uzaktan eğitim sistemi Eba TV’de Taşpakon Eğitim Videoları da yer almaktadır.


blogger4-about-pic2

GÜVENİLİR ELLER

65 BİN KİŞİYE
GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERDİK


Güvenilir Eller Sertifika Programı’nda, aşçılığın ilk adımı olan temel mutfak bilgilerini, kendini bu alanda geliştirmek isteyen katılımcılarımıza aktardık. Derneklerimizin okullara giderek aktardığı eğitimler sonrası, Güvenilir Eller Sertifika Programı kapsamında tam 65 Bin kişiye sertifika verdik.


blogger4-about-pic2

MEB

TÜRKİYE'NİN 7 BÖLGESİNDE


Aşçılık Okulu Öğretmenlerine Eğitimler Verdik. Milli Eğitim Bakanlığı ile oluşturduğumuz protokolle, Taşpakon olarak; 4 yıldır Türkiye’nin 7 bölgesinde Aşçılık Okulu Öğretmenlerine teorik ve pratik eğitimler veriyoruz. Yılda 160 öğretmenimize verdiğimiz bu eğitimler ile, aşçılık mesleğini icra edecek öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.


blogger4-about-pic2

MEB

215 TURİZM OKULUNDA


Mesleğe Atılacak 30 Bin Öğrenciye Eğitimler Verdik. Milli Eğitim Bakanlığı Ile Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında; Türkiye genelinde 215 Turizm Okulu’nda 30 bin öğrenciye Uygulamalı Mutfak Eğitimi ve mesleki seminer verdik.


blogger4-about-pic2

TAŞPAKON

" Yerel mutfaklarımızın literatürünü çıkartmanın gururunu yaşıyoruz.


Kaybolmuş Lezzetler Komisyonu

Kaybolmuş Lezzetler Komisyonu olarak Osmanlı döneminden bu döneme olan yemeklerimizin hiçbir şekilde değiştirilmeden gün yüzüne çıkarılmasını sağlıyoruz.

Araştırma ve bilgilendirme komisyonumuz ile, ülkemizde bulunan tarihi yerleri ve unutulmuş tüm pişirme tekniklerini araştırıyor; tekrar gün yüzüne çıkarılması ve paylaşılması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz.


Coğrafi İşaretli Ürünler Araştırma Komisyonunu Kurduk

Taşpakon olarak, ülkemizde yetişen ürünlerin değerlerini tescillendirmek, katma değerli ürünleri ülkemize kazandırmak, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı destekleyerek turizme ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla “Coğrafi İşaretli Ürünler Araştırma Komisyonu” nu kurduk.

Taşpakon olarak, ülkemizde yetişen ürünlerin değerlerini tescillendirmek, katma değerli ürünleri ülkemize kazandırmak, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı destekleyerek turizme ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla “Coğrafi İşaretli Ürünler Araştırma Komisyonu” nu kurduk.Coğrafi İşaretli Ürünler Komisyonu ile Van, Hakkari, Rize, Çankırı illerinde toplam 15 ürünün coğrafi işaretlerini komisyonumuzca alıp tescillenmesini sağladık. Ayrıca ülke genelinde birçok ürün için de başvuru yapılmış olup, araştırma komisyonumuzca süreci takip edilmektedir.


TAŞPAKON

Türkiye genelinde 37 ilde yemek yarışmaları yapıldı bu yarışmalarda toplam 40.000 aşçı yarıştırıldı ve 25 ülke temsilcisi aşçı Türkiyeye getirilip gerek Osmalı mutfağı gerek Türk mutfağı tanıtıldı ve illerimizin tarihi yerleri gezdirildi.


TAŞPAKON

DÜZENLEDİĞİMİZ YARIŞMALARDAN BİRKAÇI


2015

Türkiye Helal Gıda Pastacılar Şampiyonası

2016

Ege Bölgesi Genç Şefler Şampiyonası

2017

Ayva Festivali ve Yarışması

2018

İzmir Uluslararası Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası

2018

Karadeniz Bölgesi Liseler Arası Yemek Yarışması

HER 2 YILDA 1

İbatek Fuarı

TAŞPAKON

Bölgesel Tarıma Destek

Bartın, Zonguldak ve Gaziantep Belediyeleri ile yaptığımız işbirliği sonucu; bölgesel tarıma destek, seracılık ve tohumculuk faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Giresun, Rize, Urfa ve Artvin projelerimiz ise çok yakında hayata geçecektir.


blogger4-post-pic7
Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

" Tuz ve Şekeri Azalt, Yaşamını Uzat


Taşpakon olarak, sağlığımızı tehdit eden fazla tuz ve şeker kullanımını azaltmayı destekliyoruz!
Türkiye Lokantacılar Odası işbirliği ile tuz ve şekerin zararlarını anlatan seminerler düzenleyerek, restoranlarımıza bilgilendirme broşürleri ve stickerlar temin ettik; masalardan tuz ve şekerleri kaldırtarak konuyla ilgili farkındalık yaratmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak, işletmelerin aylık tuz ve şeker alımlarını azaltmayı başararak; İl Sağlık Müdürlüğü, Taşpakon ve Lokantacılar Odası birlikteliği ile Tuz ve Şekeri Azaltma Sertifikalarını işletme sahiplerine teslim ettik.


blogger4-about-pic2

15 TEMMUZ

BİZ BİZE
YETERİZ


Ülke ve milli menfaatlerini ilkelerinin ilk sırasına alan Taşpakon olarak; 15 Temmuz’un gerçekleştirği gün, 60 ilde nöbet tutan halkımıza ikramlıklar dağıttık.

Ve her sene anma törenleri vesilesiyle, 45 ilimizde ikramlar dağıtıp, mevlit okutmaya devam ediyoruz.


blogger4-about-pic2

TAŞPAKON

Günlük 50.000 Kişilik Yemek Dağıtımı

Afrin’de bulunan askerlerimiz ve sınırdaki savaş mağduru mülteciler için, kamp mutfağı hazırlayarak günde 50.000 kişiye yemek dağıtımı yaptık.

Askerlerimiz için 20 kurban keserek dağıtımını gerçekleştirdik.


blogger4-post-pic7
TAŞPAKON

" Sürdürülebilir Besicilik Komisyonu ile ülke genelinde vatandaşlarımıza ve 700 çobanımıza besicilik eğitimi verdik.


İsraf Etmeme Komisyonu

" Taşpakon Kadın Kollarımızın gıda israfını önlemek için başlattığı İnsaf Et, İsraf Etme sloganıyla çıktığımız bu yolda, 30 reçete hazırladık ve 23 ilde 1000 kadına israfla ilgili eğitim verdik.


TAŞPAKON

ULUSLARARASI PROJELERİMİZ


Ülkemizin Sofra Sanatını ve Geleneğini Uluslararası Platformlarda Temsil Etmek Öncelikli Hedefimizdir.


ok
TAŞPAKON

WICS PROJEMİZ

Dünyadaki İslam Ülkelerinin bir araya gelmesi ve bu coğrafyalardaki aşçıları bir araya getirip, helal gıdanın yayılmasının sağlanması amacıyla, 2016 yılında Taşpakon olarak kurduğumuz İslam Ülkeleri Mutfak Toplulukları Dünya Platformu – WICS ile; ülkemizi uluslararası arenada temsil etmekten gurur duyuyoruz. WICS ile yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz pek çok proje oldu. Bunlardan en önemlisi; T.C Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul'da düzenlenen ilk Helal Zirvesi. Yine, 2009 yılında Azerbaycan’da 16 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası İslam Mutfağı Festivali Şampiyonası ve WICS Dünya İslami Mutfak Kongresi, gerçekleştirdiğimiz diğer önemli etkinliklerden.


blogger4-post-pic7
TAŞPAKON

WORLD HELAL SUMMIT

T.C. Cumurbaşkanlığı himayesinde olan World Helal Summit fuarında 2018 ve 2019’da toplam 22 ülkenin katılımıyla; 200 bin öğrenci, 550 aşçı ve 300 şefle, ülkeler arası milli takım yemek yarışmaları, öğrenci yarışmaları ve usta şefler arası yarışmalar gerçekleştirdik.


blogger4-post-pic7
TAŞPAKON

GUINNESS REKORUMUZ

GUINNESS REKORLAR KİTABINDA TAŞPAKON İMZASI.. Taşpakon ve Ankara Valiliği işbirliği ile hazırlatılan 513 kg'lık devasa baklava ile Guinnes Rekorlar Kitabı'ndaki yerimizi aldık.


blogger4-post-pic7
TAŞPAKON

MORİTANYA TANITIMI

TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞIMIZI MORİTANYA’DA TANITTIK.. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile, TAŞPAKON & TİKA işbirliği ile düzenlediğimiz uluslararası projede, Moritanya’daki aşçı ve şef meslektaşlarımıza, Türk ve Osmanlı Mutfağımızın öne çıkan yemekleri başta olmak üzere; hijyen, gıda güvenliği ve servis hizmetleri konusunda eğitimler verdik.


blogger4-post-pic7
TAŞPAKON

ÇİN TANITIMI

2018’ İ TÜRK TURİZM YILI İLAN EDEN ÇİN ’DE TÜRK MUTFAĞIMIZI TANITTIK.. Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2018’i Türkiye Turizm Yılı ilan etmesi nedeni ile, Türk Kültürü ve Mutfak Sanatları Tanıtım Programı kapsamında, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle Taşpakon olarak Çin’e bir ekip gönderdik ve Türk mutfağımızı tanıttık.


blogger4-post-pic7
TAŞPAKON

12 ülkeden gelen toplam 250 öğrenciye Osmanlı ve Türk Mutfağı Eğitimi verdik.


TAŞPAKON

GELECEK PROJELERİMİZ


ok
Ders Kitapları Müfredat Oluşturma

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı'nın talepleri ile, meslek liselerinin yiyecek içecek hizmetleri bölümleri için ders kitaplarını hazırlamaya başlıyoruz.

TAŞPAKON olarak eğitime her alanda verdiğimiz desteğe ek olarak bu önemli görevi de layığı ile yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız.


Mutfak Müzesi

Taşpakon olarak mutfak tarihimize sahip çıkıyoruz ve Anadolu’da pek çoğu el usulüyle yapılan eski dönem araç-gereçleri toplayıp, mutfak tarihi envanteri oluşturuyoruz.

Bugüne kadar en azı 80 yıllık olan, 85 adet mutfak ekipmanı topladık. Bu tarihi mutfak eşyalarını, İstanbul’da kurmayı planladığımız Mutfak Müzesi’nde sergileyeceğiz. Bu proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile olan protokol sürecini ekibimiz takip etmektedir.


Sanal Market

Seralarımızda yetiştirdiğimiz yöresel ürünlerin ve illerde bulunan duyulmamış yöresel lezzetlerin internet aracılığı ile satışını sağlayıp; toplanacak gelirin bir kısmı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacağız.


Hayvancılık & Arıcılık Projesi

Ziraat mühendisleri ve Gıda mühendislerimizle birlikte arıcılığın sürdürülebilir bir meslek haline gelmesini sağlayarak; Arıcılık sektöründe istihdam oluşturabilmek ve ürünün daha kaliteli şekilde üretilmesini sağlamak amacıyla Türkiye’nin belli noktalarında eğitimler verilecektir.


Kısaca,

Ülke Mutfağımıza ve Yöresel Lezzetlerimize ait değerlere sahip çıkmaya;

Ülkemiz ve Milletimiz için faydalı işler yapmaya Taşpakon Ailesi olarak hiç durmadan devam edeceğiz.

SPONSORLAR
Taspakon
Taspakon
Taspakon

© 2023 - TÜM AŞÇILAR ve PASTACILAR KONFEDERASYONU
CONTACT ME